Sunday, July 08, 2007

Fire rice

ထမင္းေၾကာ္

ဆီကို ထမင္းစားဇြန္းျပားနဲ႔ ( ၃ ) ဇြန္း ။ ဆီအိုးပူေတာ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴထည္႔ ။ ေနာက္ ခ်က္ခ်င္း ေျပာင္းဖူးေစ႔ေလးေတြထည္႔ ။ အသင္႔စားႏိုင္တဲ႔ဗူး ဆိုေတာ႔ မၾကာပါဘူး ။ ေၾကာ္ရတာခဏပဲ။

ထမင္းထည္႔ ၊ ပဲငံျပာရည္(ၾကာညဳိ႕ ) အေရာင္ေလး ေျပာင္းတယ္ဆို႐ုံထည္႔ ။ ကေလး ႏို႔ဆီ (၂)(၃)ခါ စား ပမာဏေလာက္ထည္႔တယ္ ။ ဆား လက္ဖက္ရည္ေဖ်ာ္ဇြန္း အေသးနဲ႔ (၂)ဇြန္း။

အခ်ဳိ႕ ၾကိဳက္ရင္ အခ်ဳိမႈန္႔ (၁)ဇြန္းခြဲထည္႔ ။ ေၾကာ္ေပေရာ႔ပဲ ။ သြားမေကာင္းရင္ ၊ အစာအိမ္က အစာမာ မတည္႔ရင္ ထမင္းေပ်ာ႔ေပ်ာ႔အေနေတာ္မွာ အေရာင္ အရသာ သမေအာင္ ေမႊၿပီး ခ်လို႔ရတယ္ ။ ထမင္းေၾကာ္ ခ်ဳိးေလးေတြက စားလို႔ေကာင္းတယ္ထင္ရင္ အိုးေအာက္ပိုင္း ကပ္ရင္ ခြာလိုက္ ၊ ေမႊလိုက္ ။ ၾကာၾကာေလးေၾကာ္တယ္ ။ ျပန္ေဆးရရင္လည္း ကိုယ္႔အိုး ကိုယ္ေဆးတာပဲ ။ ဘယ္ေလာက္ကပ္ကပ္ ။ ခြာေပါ႔ ။






ၿပီးတာနဲ႔ သံပုရာသီးေလး ပါးပါး(၃)ခ်ပ္ေလာက္လွီး ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ႔စ္ခ်ဥ္ထည္႔တယ္ ( အခ်ဥ္ၾကိဳက္တတ္ မွပါ ) ။ ၾကက္သြန္ျဖဴအစိမ္းေလးေတြ (၃)(၄) မႊာထည္႔တယ္ ။ ၾကက္ဥေလး(၁)လုံးေလာက္ မက်တ္တက်တ္ေၾကာ္ လိုက္တယ္ ။ သံပုရာနံ႔ရယ္ ၊ အခ်ဥ္ရယ္ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ပူစပ္ရယ္ ၊ ထမင္းေၾကာ္ပူပူရယ္ ။ ကုန္မွာစိုးတယ္ ကြယ္ ။ တူနဲ႔စားခဲ႔တယ္ ။

4 comments:

AZURE said...

Yummy..Yummy..!

naing said...

Slow and steady ! (_^_)

Layma said...

စားခ်င္စရာေလးပါလားေနာ္…..

naing said...

တူႏွင္႔ ေကြၽးပါတယ္ ၊ အ၀စားပါ ခင္ဗ်ာ ။

About Me

My photo
Thank a lot! I hope you are nice @Home.
CBOX ေအာ္ၾကမယ္

အိမ္သူအိမ္သား page counter ေယာက္ရိွေနပါတယ္