ေန႔လည္စာ
ႏိုးထျခင္းက ပုံမွန္ အလုပ္တစ္ခု ။ စားေသာက္ျခင္းက ကိုယ္ခႏၶာလုပ္ေဆာင္မႈမ်ား ပုံမွန္ ျဖစ္ေစသည္ ။ ျပင္ဆင္ျခင္းက လိုအပ္ခ်က္တစ္ခု ျဖစ္သည္ ။ ျပင္ဆင္ၾကစို႔။ စားသုံးေလ႔႐ွိေသာ ဆန္မွ ထမင္းကို ျပင္ဆင္ျခင္းျဖစ္သည္ ။ သာမာန္ နႏြင္းနံ႔ေလးႏွင္႔ မနက္စာ စားသုံးဖူးသည္။ ယခု ၾကက္သြန္နီအလတ္စား တစ္လုံး ကို ေလးေထာင္႔ဆန္ဆန္ အတုံးေလးေတြ လွီး ။ မုန္လာၪနီ ကို အတုံးေတြ ထပ္လွီးသည္ ။ စားႏိုင္မယ္႔ အိုးပမာဏ ႏွင္႔ ခ်င္႔ခ်ိန္ၿပီး ဆီထည္႔ပါ ။ ထမင္းမ်ားလွ်င္ ဆီမ်ားမွ အဆင္ေျပသည္ ။ အိုးက က်ယ္က်ယ္ ေဇာက္နက္လွ်င္ ပိုေကာင္းသည္ ။ ေမႊရတာ အဆင္ေျပသည္ ။ ဆီက်က္လွ်င္ ၾကက္သြန္နီ ႏွင္႔ မုန္လာၪနီ ထည္႔ ၊ ေတာ္ေတာ္ေလး ေပ်ာ႔ေအာင္ ဆီႏွင္႔ သမေအာင္ ေမႊေပးရသည္။ ၾကက္ၪတစ္လုံး ကို ေဖာက္ထည္႔ ေပးသည္ ။ အသားၾကိဳက္သူက ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ေသာ အသားကို အတုံးေလးေတြ လွီး ထည္႔လုိ႔ရသည္ ။ ၾကက္ၪက ခဏေလးႏွင္႔ က်က္သည္ ။ အသားဆိုလွ်င္ ဆီထဲမွာ ၾကာၾကာလိွမ္႔မွ က်က္သည္ ။ *အဓိက က်က္ဖို႔ ။ အစိမ္းစား သတၱ၀ါ မျဖစ္ဖို႔* ။ အနံ႔ ။ မဆလာၾကိဳက္လွ်င္ မဆလာ ၊ နႏြင္းၾကိဳက္..နႏြင္း ၊ ပူစပ္ေလးၾကိဳက္… င႐ုတ္ေကာင္း မႈန္႔ ။ အားလုံးေရာထည္႔လည္း အဆင္ေျပသည္ ။ စိတ္ၾကိဳက္ အနံ႔ထည္႔သည္ ။ အနီေရာင္ေလး ျဖစ္ခ်င္လွ်င္ အေရာင္တင္မႈန္႔ေပါ႔ ။ ညဳိမွဆိုလွ်င္ ၾကာညွိ႔( ပဲငံျပာရည္ ပ်စ္၊က်ဲ ရရာ)သာ ထည္႔ေတာ႔ ။ ဆီ၊ၾကက္သြန္နီ၊မုန္လာၪနီ၊ အနံ႔ ႏွင္႔ အေရာင္ အဆင္ေျပသြားလွ်င္ ဆက္သြားမည္ ။ ကန္ေတာ္ၾကီးဆီ မဟုတ္ ၊ ဆက္ဆြဲမယ္ … ကိုမ်ဳိးၾကီးလို မဆို ။ ထမင္းကို ၾကိဳ ေခ် ထားလွ်င္ အဆင္ေျပသြားမည္ ။ ထမင္းထည္႔…ေမႊေတာ႔ပဲ ။ နည္းမ်ဳိးစုံ ႏွင္႔ ေမႊႏိုင္သည္ ။ ထမင္းမ်ား အိုးအျပင္ ထြက္မက်လွ်င္ အားလုံး အဆင္ေျပသည္ ။ ေမႊသည္။ ထမင္း ေပ်ာ႔ေပ်ာ႔ ႏွင္႔ ဆီ၊အသား၊ၾကက္ၪ တသားတည္း ျဖစ္ေနခ်ိန္ ဆား ၊ အခ်ဳိမႈန္႔ ၊ သၾကား အေပါ႔၊ငံ ၊ ခ်ဳိ ျမည္း ထည္႔ သည္ ။ အရသာလည္း အဆင္သင္႔သလို ခ်ဳိတတ္ရင္ ခ်ဳိ ၊ ေလးတတ္လွ်င္ ေလး ။ အိပ္မက္မေပး ခဏေန စားေတာ႔ေလး ။ ေအာက္၌ ပုံပါသည္ ။ ၾကည္႔ပါေတာ႔ မေႏွး ခ်ဳိစပ္ေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလး ။
2 comments:
လာစားမွာ ေနာ္ အစ္ ကို ..။ =)
လာခဲ႔ ပါ ခင္ဗ်ာ ၊ ေကြၽး ဦး မွာ ။
Post a Comment